Šta je to podeljena pažnja?

Podeljena pažnja (multitasking) predstavlja mogućnost da se odgovori na više zadataka istovremeno. Možemo je definisati i kao sposobnost našeg mozga da istovremeno vodi računa o dva različita stimulansa, i da odgovori na različite zahteve iz našeg okruženja. Ova kognitivna veština je vrlo važna, jer nam omogućava da budemo efikasniji u svakodnevnom životu.
Naša sposobnost da posvetimo pažnju različitim stimulansima i da obavljamo više radnji istovremeno je ograničena. Naime, kada podelimo svoju pažnju, efikasnost obavljanja različitih radnji se smanjuje, te ih samim time lošije obavljamo. Ipak, treningom mozga poput programa Mentalne aritmetike možemo poboljšati podeljenu pažnju i sposobnost obavljana više radnji istovremeno.
Poznato je da je Mentalna aritmetika najbolji trening za mozak! Vežbajući na računaljci abakus, a potom i trenirajući brzo računanje napamet putem specijalne Anzan platforme, polaznici školice Malac Genijalac razvijaju podeljenu pažnju i druge kognitivne veštine. Ovi treninzi se zasnivaju na tkz. “ plastičnosti mozga “ (neuroplastičnosti). Naime mozak i njegove neuronske veze mogu biti ojačane i poboljšane putem adekvatnog vežbanja. Usavršavajući podeljenu pažnju, određene akcije postaju automatske, što polaznicima omogućava da budu efikasniji u procesu učenja i svakodnevnom životu.
Proverite zašto je naš program najbolji program MENTALNE ARITMETIKE!

 

MALAC GENIJALAC – ZA DECU KOJA MENJAJU SVET!

Једно мишљење на „Šta je to podeljena pažnja?

Постави коментар